16 Şubat 2019 Cumartesi

2018'in En Popüler Kız Bebek İsimlerine Dair


Geçen senenin en popüler kız isimleri neler? Herhangi bir haber sitesine baktığımızda Zeynep'in en popüler kız ismi olduğunu görüyoruz. Evet, Zeynep 2018 senesinde en çok tercih edilen kız ismi olsa da, en popüler kız ismi aslında Nefes'tir. Daha önceleri nadir kullanılan Nefes ismi, Sen Anlat Karadeniz dizisi sayesinde müthiş bir çıkış yaptı. Sadece Sen Anlat Karadeniz değil, başka diziler de isim tercihlerimizi etkiledi.

Hadi hep birlikte 2018'in en çok kullanılan kız bebek isimlerini analiz edelim.




Sevindirici noktalar
- Züleyha tarihte ilk defa en popüler kız isimleri listesinde yer aldı. Bunda muhtemelen Bir Zamanlar Çukurova dizisinin etkisi var.

- Aybüke tarihte ilk defa en popüler kız isimleri listesinde yer aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 senesinde dünyaya gelen torunu Canan Aybüke'nin bunda payı olabilir. Oyuncu Aybüke Pusat'ın popülerliği de etki etmiş olabilir.

- Aslıhan tam 23 sene sonra tekrar en popüler kız isimleri listesinde yer aldı. Bunda muhtemelen Diriliş Ertuğrul dizisinin etkisi var.

- Sena 7 sene sonra tekrar en popüler kız isimleri listesinde yer aldı. Bunda muhtemelen Çukur dizisinin etkisi var.

- Serra, Doğa ve Hafsa gibi güzel anlamlı kız isimleri tarihte ilk defa en popüler kız isimleri arasına girdi.

- 'Yalancı cennet, Allah'ın gazabına uğramış sahte cennet' anlamına gelen İrem hâlâ en çok tercih edilen kız isimleri arasında yer alsa da, popülaritesi oldukça azaldı. Bu düşüşün devam etmesini temenni ediyoruz.

- Esasen anlamsız bir isim olan Buğlem hâlâ en çok tercih edilen kız isimleri arasında yer alsa da, popülaritesi oldukça azaldı. Bu düşüşün devam etmesini umuyoruz.



Üzücü noktalar
- Gerçek anlamı 'grup' olan Zümra'nın popülaritesinin artması çok üzücü bir durum.

- Belinay, Cemre, Ecrin, Esila ve Mira gibi anlamı yanlış bilinen isimlerin en popüler isimlerden olmaları üzücü. Sevindirci olan nokta ise, bu isimlerin 2017 senesine nazaran 2018 senesinde daha az tercih
edilmiş olmaları.

- Elisa, Melisa, Melis, Defne ve Mila  gibi kültürümüze ait olmayan, gayrimüslim isimlerin bu kadar tercih edilmeleri çok üzücü.

- En popüler kız isimleri listesinde erkek isimlerinin yer alması da oldukça üzücü. Hangi isimlerden mi bahsediyoruz? Miray, Eslem ve Ahsen...

- Esra, Esma, Ayşegül, Büşra, Fatma gibi isimler hâlâ en çok tercih edilen kız isimlerinden olsalar da, maalesef artık listenin sonlarında yer alıyorlar. Umuyoruz ki bu anlamlı isimler 2019 senesinde doğan bebeklere daha fazla verilir.

1 yorum:

  1. İĞRENÇ İSİM İREM GERİZEKALI İNSANLAR İNSAN NAZPERİ'Yİ EN POPÜLER KIZ İSMİ YAPAR.

    YanıtlaSil