4 Nisan 2020 Cumartesi

2019'un En Popüler Erkek Bebek İsimlerine Dair


Geçen senenin en popüler erkek isimleri neler? Herhangi bir haber sitesine baktığımızda Yusuf’un en popüler erkek ismi olduğunu görüyoruz. Evet, Yusuf 2019 senesinde Türkiye’de en çok tercih edilen erkek ismi olsa da, en popüler erkek ismi aslında Miran'dır. 2018 senesinde Miran erkek bebeklerine en çok verilen 95. isimdi. Hercai dizisi sayesinde popülaritesi müthiş artti ve böylelikle 2019 senesinde erkek bebeklerine en çok verilen 8. isim oldu Miran.

Sadece Hercai değil, başka diziler de isim tercihlerimizi etkiledi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bebeklere en çok verilen ilk 100 erkek ismini açıklamıştır. Hadi hep birlikte bu listeyi analiz edelim!





Dikkat çekici noktalar


Aybars tarihte ilk defa en popüler erkek isimleri listesinde yer aldı. Bunda muhtemelen Kuruluş Osman dizisinin etkisi var.


- Alihan tarihte ilk defa en popüler erkek isimleri listesinde yerini aldı. Bunda muhtemelen Yasak Elma dizisinin etkisi var.


- Cihangir tarihte ilk defa en popüler erkek isimleri listesinde yer alan isimlerden oldu. Bunda muhtemelen Halka dizisinin etkisi var.


- Demir tarihte ilk defa en popüler erkek isimleri listesinde yer aldı.
Hem Mucize Doktor dizisinde hem de Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Demir adında bir karakter var. Bu karakterler Demir isminin popüler olmasında etkin muhtemelen.  


- Can ve Yaman isimleri daha önce de en çok konulan erkek isimleri arasındaydı, ancak geçtiğimiz yıl daha da popüler oldukları dikkat çekiyor.
Oyuncu Can Yaman'ın medyada çok konuşulması bu isimlerin popülaritesinin artmasında sebep olmuş olabilir.


- Kerem ismi 20 seneyi aşkın bir süredir en popüler erkek isimleri listesinde yer alıyor. 2019 senesinde en çok tercih edilen 7. erkek ismi olup kendi rekorunu kırmıştır. Kerem daha önce en popüler ilk 10 isim arasına girmemişti çünkü.
Popülaritesinin neden arttığı konusunda kesin bir şey söyleyemeyiz. Belki de yine dizilerin etkisi vardır. Geçtiğimiz sene Vuslat, Şampiyon, Afili Aşk, Benim Adım Melek gibi çeşitli dizilerde Kerem adında bir karakter geçiyordu.


- Fatih ve Musa 50 seneyi aşkın bir süredir en popüler erkek isimleri arasında. Ne yazık ki artık listenin sonlarında yer alıyorlar.
Umarız bu güzel anlamlı isimler bu sene daha fazla tercih edilir!




Oğlunuza güzel bir isim mi arıyorsunuz? Buraya tıklayıp isim önerisi isteyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. İyi günler Hazal isminin anlamı ile ilgili yeterli bilgi edinemedim. Hem kız hem erkek ismi olarak duymuştum. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil